Τρεις ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν πάρεις κατοικίδιο
Ένα κατοικίδιο μπορεί όντως να γίνει ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Ωστόσο, στην περίπτωση που ο άνθρωπος δεν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις αυτής της σχέσης, τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν άσχημα. Να θυμάσαι πως είναι ίσως η μοναδική σχέση στη ζωή σου που εσύ -και μόνο εσύ- θα είσαι λάθος.
Τα χρόνια μου ήμουν φοιτήτρια είχα τουλάχιστον οκτώ συμφοιτητές που εκτός από την ευθύνη της σχολής, του σπιτιού και της ζωής τους γενικότερα, αποφάσισαν ότι τους έλειπε η ευθύνη και η συντροφιά ενός κατοικίδιου. Αν με ρωτάς πόσοι από αυτούς θεωρώ πως ήταν πραγματικά έτοιμοι, θα σου απαντήσω με δισταγμό πως ήταν μόνο οι τρεις.
Οι παρακάτω ερωτήσεις δεν έχουν σκοπό να σε αποτρέψουν από το να αποκτήσεις έναν φίλο, λίγο πιο χνουδωτό από τους άλλους, αλλά να σε βοηθήσουν να επιβεβαιώσεις κατά πόσο είσαι ικανός να ανταπεξέλθεις, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για έναν ακόμη!
1. Γιατί θέλεις ένα κατοικίδιο;
Ή πιο απλή και συγχρόνως πιο δύσκολη ερώτηση. Για να σε βοηθήσω όμως παραπάνω σε παραπέμπω σε μία άλλη: Θέλεις να αποκτήσεις από τώρα την ευθύνη κάποιου για τα επόμενα 20 περίπου χρόνια; Είναι όντως η κατάλληλη στιγμή για αυτό το βήμα;
2. Έχεις αρκετό χρόνο και χρήματα να επενδύσεις σε αυτή τη σχέση;
Βασικό ερώτημα αν αναλογιστείς πως ένας σκύλος χρειάζεται φαγητό, γιατρούς, εμβόλια και δύο φορές βόλτα ημερησίως όταν εσύ βρίσκεσαι «εκτός» σχεδόν όλη την ημέρα.
3. O χώρος σου έχει τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει ένα κατοικίδιο;
Πέρα από το γεγονός ότι πολλοί ενοικιαστές δεν επιτρέπουν τα κατοικίδια, είσαι σίγουρος ότι ο χώρος σου είναι ο κατάλληλος για να είναι άνετο το φιλαράκι σου;