Φοιτητικό δωμάτιο: Πώς να μην «χαθείς» στο χάος της ντουλάπας σου!
Το μεγαλύτερο «κακό» που μπορεί να προκαλέσει μία ακατάστατη ντουλάπα είναι πέντε χαμένα λεπτά κάθε πρωί όταν την ανοίγεις και… σκάβεις ένα βουνό από ρούχα και αναρωτιέσαι μες στον πανικό: «Τι θα φορέσω σήμερα;». Όλα αυτά μέχρι η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο, να χάσεις εντελώς τον έλεγχο της ίδιας σου της ντουλάπας και να πάρεις απόφαση πως έχει έρθει η ώρα να τη συμμαζέψεις!
Πριν ξεκινήσεις, υποσχέσου στον εαυτό σου πως ό,τι βγαίνει απ’ τη ντουλάπα ή θα ξαναμπαίνει μέσα διπλωμένο ή θα πηγαίνει στα άπλυτα. Ως πότε θα στοιβάζεις ρούχα στην καρέκλα του γραφείου;
Για αρχή πάρε τη μάζα από τα άπλυτα, ασιδέρωτα και πλυμένα και χώρισε τα ρούχα σου (άσχετα με την τωρινή τους κατάσταση) σε αυτά που φοράς, σε αυτά που φοράς σπάνια και σε εκείνα που ξέρεις ότι δεν πρόκειται να φορέσεις ξανά. Αυτά που δεν πρόκειται να φορέσεις ξανά μπορείς να τα δωρίσεις ή να τα χαρίσεις σε φίλους.
Από τις δύο ομάδες που έμειναν, τα ρούχα θα χωριστούν σε είδος ή χρώμα. Βάλε σε περίοπτη θέση αυτά που φοράς καθημερινά ενώ τα πιο επίσημα λίγο πιο πίσω. Για τα υφασμάτινα παντελόνια, τα φορέματα και τις φούστες επέλεξε κρεμάστρες που διαθέτουνε κλιπ. Όσα μπορούν να διπλωθούν χωρίς να τσαλακωθούν, καλύτερα τύλιξε τα, γλιτώνοντας χώρο και αποφεύγοντας τις τσακίσεις.
Αν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, κρέμασε όλα τα ρούχα, ακόμη και τα μπλουζάκια. Φρόντισε απλώς οι κρεμάστρες να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτές για να εξοικονομήσεις χώρο!
Τέλος, αφαίρεσε όλα τα αξεσουάρ που είναι καταχωνιασμένα και έχεις ξεχάσει ότι υπάρχουν -όπως τσάντες ή φουλάρια- και κρέμασε τα σε πιαστράκια που θα ενσωματώσεις στο εσωτερικό φύλλο της ντουλάπας.